Mai mult decat niste simple fursecuri moi cu ciocolata, aceste prajiturele beneficiaza din plin de aroma deosebita de anason si grepfrut.
Puneti ciocolata cu untul intr-un bol mediu la microunde si topiti la intervale de 10 secunde, pana ce aproape se topeste ciocolata.
Scoateti bolul si amestecati pana se omogenizeaza.
Zdrobiti intr-un mojar sau rasnita de cafea cele 3 stelute de anason cu 1 lingurita de zahar.
Transferati intr-un castron mic.
Adaugati faina, cacao, sare si praf de copt si amestecati.
Intr-un castron mare, bateti zaharul ramas cu oua, miere si coaja de grepfrut, pana obtineti o compozitie fina si consistenta.
Incorporati ciocolata in acest amestec, apoi mixul de ingrediente uscate.
Acoperiti castronul si dati aluatul la rece minim 45 de minute - maxim 1 zi.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Tapetati 3 tavi mari cu hartie de copt.
Puneti cate o lingura de aluat in tavi, la distanta de aprox. 5 cm.
Dati la cuptor cate o tava odata, aprox. 10 minute.
Lasati sa se raceasca in tava 3 minute, apoi transferati pe un gratar si lasati sa se raceasca de tot.
Depozitati bunatatile intr-un recipient etans, cu straturi de hartie de copt intre ele, ca sa se nu se lipeasca.
Foto: Flickr
Pofta buna!