Site coolinaria.ro

Prajitura cu ciocolata si anason


Mai mult decat niste simple fursecuri moi cu ciocolata, aceste prajiturele beneficiaza din plin de aroma deosebita de anason si grepfrut.

Prajitura cu ciocolata si anason

Ingrediente:
  • Pentru 40 bucati:
  • 225 gr ciocolata amaruie, maruntita fin
  • 60 gr unt nesarat, maruntit
  • 1 lingurita + 50 gr zahar
  • 3 stelute de anason
  • 30 gr faina
  • 1 lingura cacao pudra
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 oua mari
  • 2 linguri miere
  • 4 lingurite coaja de grepfrut, rasa fin
Mod de preparare:
Puneti ciocolata cu untul intr-un bol mediu la microunde si topiti la intervale de 10 secunde, pana ce aproape se topeste ciocolata.
Scoateti bolul si amestecati pana se omogenizeaza.
Zdrobiti intr-un mojar sau rasnita de cafea cele 3 stelute de anason cu 1 lingurita de zahar.
Transferati intr-un castron mic.
Adaugati faina, cacao, sare si praf de copt si amestecati.

Intr-un castron mare, bateti zaharul ramas cu oua, miere si coaja de grepfrut, pana obtineti o compozitie fina si consistenta.
Incorporati ciocolata in acest amestec, apoi mixul de ingrediente uscate.
Acoperiti castronul si dati aluatul la rece minim 45 de minute - maxim 1 zi.

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Tapetati 3 tavi mari cu hartie de copt.
Puneti cate o lingura de aluat in tavi, la distanta de aprox. 5 cm.

Dati la cuptor cate o tava odata, aprox. 10 minute.
Lasati sa se raceasca in tava 3 minute, apoi transferati pe un gratar si lasati sa se raceasca de tot.
Depozitati bunatatile intr-un recipient etans, cu straturi de hartie de copt intre ele, ca sa se nu se lipeasca.

Foto: Flickr


Pofta buna!