Site coolinaria.ro

Tofu picant


Daca va plac mancarurile picante, incercati si aceasta reteta de tofu cu ardei gras si ceapa rosie, sotat in sos dulce-acrisor.

Tofu picant

Ingrediente:
  • 45 ml ulei de arahide
  • 450 gr tofu tare, taiat cubulete
  • 1 ceapa rosie,feliata
  • 1 ardei gras rosu, feliat
  • 1 ardei iute, tocat
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 80 ml apa fierbinte
  • 45 ml otet alb
  • 45 ml sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute, zdrobiti
Mod de preparare:
Incingeti uleiul de arahide intr-un wok la foc mediu spre tare.
Adaugati cubuletele de tofu si sotati pana se rumeneste uniform pe toate partile.
Dupa ce s-a rumenit tofu, adaugati ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si usturoiul.
Lasati pe foc inca 5 minute, pana se inmoaie legumele.

Intr-un castronel, amestecati apa fierbinte cu otet, sos de soia, zahar brun, amidon si fulgi de ardei iute.
Turnati acest sos peste tofu cu legume si amestecati.
Lasati pe foc 3-5 minute sa se inabuse, pana se ingroasa usor sosul.

Foto: Flickr


Pofta buna!