Gata in numai 20 de minute, aceasta delicioasa garnitura serveste 6-8 persoane.
Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu.
Adaugati faina si amestecati cu telul pana se omogenizeaza.
Lasati pe foc, amestecand, pana se deschide la culoare amestecul, aprox. 1 minut.
Luati de pe foc, adaugati laptele, nucsoara si 2 lingurite de sare si amestecati.
Puneti inapoi pe foc si aduceti la fierbere, amestecand in continuu cu telul.
Luati din nou de pe foc si amestecati pana se mai raceste putin compozitia.
Incingeti o tigaie adanca la foc mediu.
Adaugati spanacul si 1 lingurita de sare.
Acoperiti si lasati pe foc 3 minute.
Amestecati usor cu un cleste si lasati sa se mai inmoaie spanacul, fara capac, inca 2 minute.
Scurgeti si lasati sa se raceasca putin, dupa care stoarceti bine spanacul si tocati-l grosier.
Reincalziti usor sosul preparat anterior, dupa care adaugati oul si galbenusurile si amestecati cu telul.
Amestecati in continuu pe foc pana se ingroasa sosul.
Adaugati spanacul si amestecati. Lasati pe foc pana se patrunde uniform.
Asezonati cu sare si piper.
Foto: Flickr
Pofta buna!