Preparata in acelasi stil cu clasica terina frantuzeasca, aceasta reteta nu presupune totusi compactarea carnii dupa ce este scoasa din cuptor.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Ungeti o forma de cozonac cu capacitatea de 1,75 L si tapetati-o cu fasii de bacon (inclusiv peretii).
Intindeti baconul cu dosul cutitului pentru a umple golurile.
Prajiti cubuletele de bacon intr-o tigaie mare, pana devin aproape crocante.
Adaugati ceapa si usturoiul si mai prajiti 2-3 minute pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
Intr-un castron mare, inmuiati miezul de paine in lapte 5 minute, sau pana este absorbit complet laptele.
Adaugati cele 2 tipuri de carne tocata, baconul prajit, ceapa, usturoil, ierburile si ouale.
Asezonati cu sare si piper si amestecati bine.
Cu ajutorul unei linguri, puneti aceasta compozitie in forma de cozonac.
Nivelati deasupra si acoperiti cu folie de aluminiu.
Dati la cuptor 1 ora si jumatate.
Rasturnati terina pe un platou si serviti-o feliata, cu garnitura de cartofi piure.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!