Serviti aceasta mancare de linte rosie cu topping de ceapa condimentata. Pentru a mai taia din calorii, prajiti ceapa intr-o tigaie antiaderenta, pulverizata cu putin ulei.
Puneti apa intr-o oala, adaugati ceapa tocata, ghimbir, turmeric, seminte de chimen si rosii din conserva si aduceti la fierbere.
Puneti lintea intr-o sita, clatiti cu apa rece, scurgeti si adaugati in oala, asezonand cu sare si piper din belsug.
Aduceti inapoi la fierbere si lasati sa fiarba inabusit 30 de minute, amestecand din cand in cand pana se inmoaie lintea.
Cu 10 minute inainte de a servi, preparati topping-ul astfel:
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti ceapa 5 minute la foc mic, pana se inmoaie.
Adaugati usturoiul (daca folositi), semintele si condimentele si mai prajiti 3-4 minute, amestecand pana se rumeneste ceapa.
Puneti lintea in boluri, adaugati deasupra cateva linguri de iaurt si amestec de ceapa si ornati cu frunze de coriandru rupte.
Serviti cu paine proaspata sau lipii.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!