Site coolinaria.ro

Mancare de linte cu ceapa


Serviti aceasta mancare de linte rosie cu topping de ceapa condimentata. Pentru a mai taia din calorii, prajiti ceapa intr-o tigaie antiaderenta, pulverizata cu putin ulei.

Mancare de linte cu ceapa

Ingrediente:
  • 1 L apa
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 buc. ghimbir de 2,5 cm, curatat si tocat fin
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita chimen, zdrobit
  • 200 gr rosii tocate (din conserva)
  • 300 gr linte rosie
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • Pentru topping:
  • 20 ml ulei vegetal
  • 2 cepe, feliate subtire
  • 1 catel usturoi, tocat fin (optional)
  • 1 lingurita chimen, zdrobit
  • 2 lingurite seminte de ceapa
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute zdrobiti
  • un praf de turmeric
  • 150 gr iaurt natural
  • coriandru proaspat, pentru decor
Mod de preparare:
Puneti apa intr-o oala, adaugati ceapa tocata, ghimbir, turmeric, seminte de chimen si rosii din conserva si aduceti la fierbere.
Puneti lintea intr-o sita, clatiti cu apa rece, scurgeti si adaugati in oala, asezonand cu sare si piper din belsug.
Aduceti inapoi la fierbere si lasati sa fiarba inabusit 30 de minute, amestecand din cand in cand pana se inmoaie lintea.

Cu 10 minute inainte de a servi, preparati topping-ul astfel:
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti ceapa 5 minute la foc mic, pana se inmoaie.
Adaugati usturoiul (daca folositi), semintele si condimentele si mai prajiti 3-4 minute, amestecand pana se rumeneste ceapa.
Puneti lintea in boluri, adaugati deasupra cateva linguri de iaurt si amestec de ceapa si ornati cu frunze de coriandru rupte.
Serviti cu paine proaspata sau lipii.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!