Obtineti aproximativ 10-12 chiftelute vegetariene delicioase, pe care le vor incerca si "carnivorii" convinsi.
Puneti o tigaie mare pe foc.
Sotati cubuletele de vinete cu ceapa si usturoiul in putin ulei, cat sa se inmoaie si sa prinda putina culoare. Asezonati.
Cand sunt aproape gata, stropiti cu putina zeama de lamaie si razuiti si niste coaja.
Puneti continutul tigaii in robotul de bucatarie impreuna cu maslinele, ardeiul iute, otetul, ierburile proaspete si pesmetul.
Pulsati pana se omogenizeaza si asezonati dupa gust.
Daca e prea uscata compozitia, completati cu putin ulei de masline, iar dac e prea umeda, mai adaugati pesmet.
Formati chiftelute rotunde intre palme.
Prajiti chiftelutele in ulei de masline pana se rumenesc peste tot si serviti-le cu o portie de paste.
Foto: Flickr
Pofta buna!