Site coolinaria.ro

Ton cu avocado


Marinati fileurile de ton o ora, dupa care le preparati foarte repede pe gratar sau in tigaie.

Ton cu avocado

Ingrediente:
  • 4 fileuri de ton
  • Pentru marinata:
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 60 ml sos de soia
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • piper negru macinat
  • Pentru garnitura:
  • 15 ml ulei de masline
  • zeama si coaja rasa de la 1 lime
  • sos Tabasco
  • 2 avocado, curatate si tocate
  • 4 rosii, curatate de seminte si tocate
  • 1 ceapa rosie, curatata si feliata subtire
  • o mana de busuioc proaspat, rupt bucatele
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru marinata adaugati fileurile de ton, si dati la rece 1 ora.
Preincalziti o tigaie cu gril.
Preparati garnitura astfel: amestecati cu telul zeama si coaja rasa de lime cu ulei de masline si sos Tabasco.
Adaugati restul ingredientelor si amestecati bine. Lasati deoparte.
Ungeti cu ulei vegetal grilul.
Gatiti fileurile de ton la foc mare timp de 3 minute pe fiecare parte.
Stropiti cu putina marinata in timp ce e pestele pe foc.
Lasati sa se odihneasca in tigaie 5 minute inainte de a servi cu garnitura de avocado preparata.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!