Iubitorii prajiturii cu mere vor adora acest mini-chec aromat cu vanilie si scortisoara.
Frecati untul pana devine pufos, dupa care adaugati zaharul si continuati sa amestecati.
Puneti intr-un castron siropul de artar si ouale si bateti cu telul.
Incalziti castronul la foc mic sa se topeasca siropul.
Luati de pe foc, adaugati iaurtul si amestecati bine.
Turnati treptat acest amestec peste cel de unt si zahar si incorporati.
Cerneti faina cu praful de copt si adaugati in castron.
Amestecati pana obtineti un aluat de chec.
Feliati merele sau taiati-le cubulete, cum preferati.
Dati bucatelele de mar prin scortisoara si praf de budinca si incorporati-le in aluat.
Dati la cuptor intr-o forma de copt mica, primele 15 minute la 205 grade Celsius, apoi inca 15-20 de minute la 180 grade.
Foto: Flickr
Pofta buna!