Acest sos foarte picant este popular in Libia, Tunisia si Algeria, iar cantitatile date sunt pentru un borcan mare.
Aveti grija ca bucataria sa fie bine aerisita cand procesati ardeii iuti si purtati manusi de cauciuc daca aveti pielea sensibila.
Puneti ardeii iuti intr-o craticioata, acoperiti-i cu apa si aduceti la fierbere.
Fierbeti-i inabusit 10 minute.
Luati de pe foc si lasati deoparte o ora.
Scurgeti ardeii iuti si puneti-i in robotul de bucatarie impreuna cu usturoi, pasta de tomate, otet, sare, chimen, ardei gras, boia de ardei si coaja de lamaie.
Pasati si adaugati treptat zeama de lamaie, pana obtineti consistenta dorita.
Transferati pasta intr-un borcan sterilizat.
Acoperiti cu o pelicula de ulei de masline, insurbati bine capacul si depozitati la rece.
SFAT: Daca dupa ce consumati pasta harissa, simtiti ca va ia gura foc, consumati lapte sau iaurt, in niciun caz apa!
Foto: Cookipedia
Pofta buna!