Site coolinaria.ro

Cuscus cu oua si rosii


Acest fel de mancare vegetarian isi are originile in nordul Africii si este o idee excelenta pentru pranz.

Cuscus cu oua si rosii

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 700 gr rosii
  • 6 oua fierte tari (1-2 de persoana)
  • 4 catei de usturoi, tocati fin
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 ardei iute, curatat de seminte si feliat rondele
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata fin
  • 50 gr stafide sau caise uscate, tocate fin
  • 2 tulpini telina, feliate semiluna
  • 180 gr cuscus
  • 350 ml supa de legume (din cub concentrat)
  • 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite in mojar (optional)
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • o mana de fulgi de migdale prajiti
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.

Taiati rosiile in doua si asezati-le intr-o tava de copt.
Stopiti-le cu 30 ml ulei de masline si presarati-le cu ardei iute tocat, zahar, sare si piper.
Dati la cuptor 20 de minute.

Incingeti 30 ml ulei intr-o oala la foc mic si sotati ceapa cu telina pana se inmoaie, aprox. 5 minute.
Adaugati stafidele si cuscusul si amestecati pe foc cateva minute.
Adaugati supa de legume si fierbeti cu capac pana ce cuscusul absoarbe toata zeama.

Puneti in robotul de bucatarie rosiile coapte, chimen (daca folositi) si restul de ulei (15 ml).
Asezonati dupa gust si procesati pana obtineti o pasta. Mai adaugati apa fierbinte daca e prea uscata.

Taiati ouale fierte in 4 si puneti-le pe farfurii.
Turnati peste oua jumatate din sosul de rosii preparat si acoperiti cu cuscus.
Presarati fulgi de migdale si serviti cu restul sosului pus intr-un bol separat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!