Somonul afumat si branza cu mucegai albastru fac casa buna pe un blat de pizza clasic.
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius cu tava de copt pizza inauntru.
Intepati aluatul peste tot cu furculita, ca sa nu se umfle si sa se arda.
Puneti aluatul pentru prima pizza in tava incinsa si dati la cuptor 2 minute pana se rumeneste usor.
Scoateti din cuptor, intoarceti aluatul si adaugati feliile de ceapa. Stropiti cu ulei de masline si condimentati cu piper.
Dati la cuptor cu rezistenta pornita si lasati 3 minute, cat sa se patrunda ceapa.
Scoateti din cuptor, adaugati branza si somonul si dati din nou la cuptor pana se topeste branza.
Repetati pasii pentru cea de-a doua pizza, pastranad-o pe prima calda in partea de jos a cuptorului cat se face a doua.
Serviti pizza presarata cu marar.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!