Site coolinaria.ro

Alivenci moldovenesti


Unul dintre aperitivele care imi aminteste de copilarie, este cel de alivenci. Am mai mancat alivenci si in alte zone din tara, dar nicaieri nu sunt mai bune si mai crocante, decat la mama acasa, in Moldova.

Alivenci moldovenesti

Ingrediente:
  • 400g branza de oaie
  • 100g smantana
  • 100g malai
  • un praf de sare
  • 5 oua
  • 50g unt
  • 50g faina
Mod de preparare:
Dai branza pe razatoare, o amesteci bine cu malaiul, ouale si untul si adaugi sare daca mai trebuie. Mama nu pune sare, caci branza este destul de sarata. Torni compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt. Pui tava in cuptorul preincalzit si o lasi 30 de minute pana se rumeneste.

Cand sunt gata, tai alivencile in felii si le servesti calde, cu putina smantana desupra.


Pofta buna!