Site coolinaria.ro

Mamaliga coapta cu branza


Incercati si aceasta reteta de mamaliga la cuptor, preparata cu ceapa, porumb fiert, oua, lapte, unt, branza de vaci si branza cheddar.

Mamaliga coapta cu branza

Ingrediente:
  • 115 gr unt
  • 2 cepe, tocate fin
  • 225 gr branza de vaci
  • 225 gr branza cheddar
  • 225 gr malai
  • 340 gr porumb din conserva, scurs si pulverizat in robot
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 280 ml lapte
  • 6 oua, separate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Ungeti o tava de copt de aprox. 25 x 32 cm.

Incingeti jumatate din cantitatea de unt si sotati in el ceapa, pana se inmoaie. Lasati deoparte.
Frecati restul untului si adaugati branza de vaci, amestecand bine.
Adaugati branza cheddar si ceapa sotata.

In alt castron, amestecati malaiul cu porumb pasat, sare si lapte si mixati bine.
Incorporati amestecul de malai in cel de branza, omogenizand.
Bateti albusurile pana se formeaza varfuri moi.
Bateti galbenusurile separat.
Incorporati albusurile in galbenusuri si apoi in amestecul de malai cu branza.
Turnati "aluatul" format in tava de copt si dati la cuptor 45 de minute.

Cat timp e calduta inca mamaliga, feliati-o in patrate si lasati-o sa se raceasca pe un gratar.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!