Dati o savoare noua snitelelor de pui clasice marinand carnea in zeama de lamaie cu otet si usturoi.
Taiati fileurile de pui cubulete
Puneti carnea intr-un recipient etans impreuna cu usturoiul zdrobit, otet, zeama de lamaie, sare si piper.
Agitati bine sa se acopere uniform si dati la rece minim o ora sa se marineze carnea.
Scurgeti bucatile de pui intr-o strecuratoare si aruncati zeama marinatei.
Bateti albusurile cu malaiul grunjos intr-un castron.
Adaugati bucatile de pui in castron si amestecati sa se acopere.
Dati la rece 30 de minute.
Puneti malaiul extrafin intr-o cutie etansa, adaugati bucatile de pui si agitati bine sa se acopere carnea.
Incingeti un wok cu suficient ulei cat sa acopere carnea.
Temperatura la care ajunge uleiul ar trebui sa fie de 175 grade Celsius (testati cu un cubulet de paine de 3 x 3 cm - ar trebui sa se prajeasca intr-un minut.)
Prajiti bucatile de pui in 2 transe, cate 4 minute pentru fiecare transa.
Taiati in 2 una din bucatile mai mari ca sa verificati ca e patrunsa bine.
Serviti imediat cu garnitura preferata si o salata.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!