Site coolinaria.ro

Cod in folie la cuptor


Serviti un delicios cod "en papillote" cu lamaie si cimbru, pe pat de morcovi si praz.

Cod in folie la cuptor

Ingrediente:
  • 30 g unt moale
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 1/2 lingurite cimbru tocat fin
  • 1 1/2 lingura patrunjel tocat
  • 2 morcovi, curatati si taiati julienne
  • 2 buc. praz, taiate julienne
  • 15 ml vin alb sec
  • 2 fileuri de cod de 2-3 cm grosime (aprox. 170 gr fiecare)
  • sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneti gratarul cuptorului putin mai jos de mijloc si preincalziti la 230 grade Celsius.

Amestecati intr-un castronel untul cu 1/4 din coaja de lamaie, tot cimbrul, jumatate din usturoi, un varf de cutit de sare si tot atata de piper.
In alt castronel, amestecati 1 lingura de patrunjel cu restul cojii de lamaie si jumatatea ramasa de usturoi.
Lasati deoparte.
Amestecati intr-un castron prazul si morcovul cu sare si piper.

Taiati 4 foi de aluminiu de 30 cm latime si asezati doua din ele pe blatul de lucru.
Puneti in mijlocul fiecarei folii o gramajoara de praz si morcov, facand un pat pentru peste.
Stropiti legumele cu vin.

Tamponati fileurile de cod cu servetele si asezonati-le cu sare si piper.
Asezati fileurile deasupra legumelor si ungeti-le cu amestecul de unt.
Acoperiti cu bucatile de folie ramase si impaturiti o margine de 2-3 cm de jur imprejur.
Sigilati pachetele impaturind de inca 2 ori marginea de folie facuta, ca sa nu se desfaca la aburi.

Puneti pachetele intr-o tava de cuptor si coaceti 15 minute.
Scoateti pachetele din cuptor si desfaceti cu grija folia, ca sa nu va opareasca aburul dinauntru.
Cu o spatula, transferati pe farfurii pestele pe pat de legume, cu toata zeama lasata.
Presarati cu amestecul de patrunjel si serviti cu sferturi de lamaie.

Foto: Flickr


Pofta buna!