Site coolinaria.ro

Biscuiti crocanti cu susan


Obtineti 2 foi subtiri de aluat de biscuiti de aprox. 18 x 18 cm.

Biscuiti crocanti cu susan

Ingrediente:
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita seminte de susan negru
  • 1/2 lingurita seminte de susan alb
  • 15 gr unt rece, taiat bucatele
  • 80 ml lapte
Mod de preparare:
Amestecati faina cu zaharul, sarea si semintele de susan.
Adaugati untul rece si incorporati-l cu furculita pana obtineti consistenta unor firimituri mari (cocoloase).
Adaugati laptele si amestecati pana obtineti un aluat compact. Razuiti-l de pe marginile castronului pe o bucata de folie alimentara.
Apasati usor aluatul si, daca este prea faramicios, mai adaugati lapte, cate o lingurita odata, pana obtineti un aluat moale.
Presati aluatul sub forma de disc si inveliti-l in folie.
Lasati sa se odihneasca o ora la temperatura camerei sau, daca e prea cald, dati aluatul la rece 45 de minute si apoi lasati-l 15 minute la temperatura camerei sa-si revina.

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si tapetati o tava cu hartie de copt.
Desfaceti discul de aluat din folie si intindeti-l cat de subtire puteti cu un sucitor.
Taiati aluatul in formele dorite si transferati biscuitii in tava de copt.
Dati la cuptor 12-15 minute, pana se rumenesc si devin crocanti.
Lasati-i sa se raceasca de tot inainte de a-i depozita intr-un recipient etans.

Foto: Flickr


Pofta buna!