Site coolinaria.ro

Fondue Neufchatel


Incercati si acest fondue traditional elvetian, din branza Emmental si Gruyere, completat cu usturoi, nucsoara, piper, vin alb sec si brandy de cirese amare.

Fondue Neufchatel

Ingrediente:
  • 320 gr branza Emmental, rasa
  • 320 gr branza Gruyere, rasa
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita faina
  • 125 ml vin alb sec
  • 40 ml brandy de cirese amare (kirsch)
  • piper negru, dupa gust
  • nucsoara rasa, dupa gust
  • paine prajita, taiata cubulete, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un vas pentru fondue, amestecati cele 2 tipuri de branza cu faina si usturoi.
Adaugati apoi vinul si amestecati.
Incalziti la temperatura mica, amestecand incontinuu sub forma de opturi.
Cresteti treptat temperatura, pana se topeste integral amestecul si incepe sa bolboroseasca.
Continuand sa amestecati, adaugati brandy, piper si nucsoara, dupa care micsorati flacara la minim.
Trebuie mentinut focul mic cat timp serviti fondue-ul cu paine prajita.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!