Ciocolata calda
Vremea rece ne imbie la o cana de ciocolata calda si cea mai buna varianta este o reteta de casa!
Ingrediente:
- 125 ml lapte integral
- 60 ml smantana
- 115 gr ciocolata semi-dulce, maruntita
- 1/2 lingurita amidon de porumb
- 2-3 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, amestecati laptele cu smantana si incalziti la foc mic spre mediu pana aproape de fierbere.
Adaugati treptat ciocolata maruntita in lichidul fierbinte, amestecand in continuu cu o lingura de lemn pana se topeste complet ciocolata si compozitia devine fina.
Adaugati esenta de vanilie si omogenizati.
Intr-o cescuta, dizolvati amidonul de porumb in cateva linguri de apa.
Adaugati amidonul dizolvat in mixul de ciocolata si amestecati continuu pana capata consistenta apropiata de budinca.
Foto: Flickr
Pofta buna!