Site coolinaria.ro

Sos cu carne tocata


Reteta originala include si carne din carnati, dar o puteti inlocui, dubland carnea de vita tocata.

Sos cu carne tocata

Ingrediente:
  • 450 gr carne tocata de vita
  • 450 gr carnati, fara invelis, maruntiti
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 cepe mari, tocate
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 2 conserve mari de rosii zdrobite
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 250 ml vin rosu
  • 2 linguri condimente italiene
  • 1 lingura ardei iuti tocati
Mod de preparare:
Rumeniti ambele tipuri de carne intr-o tigaie adanca. Adaugati-o intr-o oala tip slow cooker.
Caliti ceapa in ulei de masline.
Cand incepe sa se rumeneasca, adaugati usturoiul tocat si mai lasati pe foc 1 minut.
Adaugati ceapa si usturoiul in oala (aveti grija sa nu ardeti usturoiul).
Adaugati in oala toate celelalte ingrediente si amestecati bine.
Gatiti la putere maxima 4 ore, sau la putere joasa 6-8 ore.
Cu cat gatiti mai mult acest sos, cu atat va avea un gust mai bun.
Serviti sosul cu pastele preferate si ce va ramane puteti congela. Odata reincalzit, isi va recapata savoarea.

Foto: Flickr


Pofta buna!