Site coolinaria.ro

Tort cu portocale si nuci


Incercati aceasta reteta si cu alune de padure in loc de miez de nuca.

Tort cu portocale si nuci

Ingrediente:
  • 175 gr faina cernuta cu
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 oua mari, batute
  • 175 gr unt moale
  • 175 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 3 ml esenta de vanilie
  • 70 gr miez de nuca, zdrobit putin intr-o punga
  • 50 gr ciocolata neagra, maruntita
  • zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.
Pastrati ciocolata la rece cat timp preparati restul ingredientelor.

Puneti toate ingredientele, mai putin miezul de nuca si ciocolata, in bolul mixerului.
Mixati pana se omogenizeaza compozitia, dupa care adaugati miezul de nuca si mixati la cea mai mica viteza.
Ungeti o forma de copt rotunda cu fund detasabil, de 20 cm diametru.

Cand se atinge temperatura cuptorului, adaugati bucatelele de ciocolata in aluat si mixati la cea mai mica viteza.
Turnati aluatul in forma de copt, nivelati si dati la cuptor 50-60 de minute, in treimea de jos a cuptorului (suprafata prajiturii sa fie la jumatate).
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in forma.
Pudrati cu zahar si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!