Site coolinaria.ro

Cartofi gratinati cu creveti


Completati deliciosii cartofi gratinati cu un sos cremos cu creveti.

Cartofi gratinati cu creveti

Ingrediente:
  • 6 cartofi feliati (fara coaja)
  • 1 ceapa mica, curatata si feliata
  • 225 gr creveti curatati
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 25 gr unt
  • 30 ml sherry sec
  • 250 ml smantana
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Fierbeti cartofii feliati in apa cu sare 4 minute (dupa ce ajunge apa la fierbere).
Scurgeti-i si tamponati-i cu prosoape de hartie.
Incingeti jumatate din unt intr-o tigaie si adaugati un praf de piper.
Sotati ceapa in unt la foc mediu 4 minute.
Adaugati usturoiul zdrobit si crevetii si sotati 2 minute.
Micsorati putin flacara, turnati sherry si deglasati tigaia.
Adaugati smantana si amestecati bine. Mai lasati pe foc 1 minut.
Strecurati sosul pentru a pastra deoparte ceapa si crevetii.
Puneti ceapa si crevetii pe fundul unei tavi de cuptor.
Asezati deasupra feliile de cartofi si stropiti cu untul ramas.
Asezonati cu sare si piper si turnati deasupra sosul strecurat.
Dati la cuptor 35 minute sau pana se rumenesc cartofii (verificati-i dupa 25 minute).

Foto: Cookipedia


Pofta buna!