Site coolinaria.ro

Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola


Iti propun o reteta foarte usoara din toate punctele de vedere. Usor de procurat, de gatit, de digerat, fara efecte daunatoare asupra siluetei tale: pieptul de pui la gratar cu sos gorgonzola poate constitui un fel de mancare senzational pentru o cina romantica, pentru o aniversare sau pentru o masa obisnuita dupa o zi de munca.

Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola

Ingrediente:
  • piept de pui
  • 100g gorgonzola
  • 100g unt
  • smantana si lapte degresate
  • oregano
  • sare
  • piper alb
  • marar
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitele. Iti recomand sa nu Il bati ci sa Il crestezi din loc In loc folosind un cutit. Condimenteaza-l cu sare, piper si oregano si pune-l pe gratar. Intoarce-l pe ambele parti si gateste-l dupa preferinta (unora le place mai putin facut, altora bine rumenit).

Separat, Intr-o tigaie, topeste 100 de grame de unt. Cand acesta devine lichid adauga gorgonzola taiata cubulete (daca nu gasesti gorgonzola, sau ti se pare prea scumpa, o poti Inlocui cu branza topita). Cand totul devine lichid subtiaza sosul cu cateva linguri de smantana si putin lapte. Asezoneaza cu sare si piper alb, dupa gust. Cand este totul este gata asaza feliile de piept pe un platou si acopera-le cu sos din belsug. Orneaza cu o ploaie de marar pentru un plus de savoare si de culoare.


Pofta buna!