Serviti ca aperitiv bruschete usturoiate, cu ciuperci si ricotta.
Puneti intr-o tigaie la foc mediu spre tare: jumatatea din cantitatea de unt, uleiul si usturoiul tocat.
Adaugati ciupercile, 125 ml apa si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Acoperiti si lasati pe foc 15 minute, amestecand din cand in cand pana se patrund ciupercile si zeama lasata are consistenta unui sirop.
Adaugati otet, patrunjel, tarhon si coaja de lamaie si amestecati.
Ajustati condimentarea cu sare si pper, daca e cazul.
Adaugati restul de unt rece in tigaie si amestecati sa se topeasca si sa ingroase sosul.
Ungeti painea pe ambele parti cu ulei de masline si prajiti-o pe un gratar pana se rumeneste uniform.
Frecati feliile de paine pe ambele parti cu un catel de usturoi taiat in doua si asezati-le pe un platou.
Ungeti painea cu ricotta si adaugati deasupra ciupercile gatite.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!