Cantitatile date sunt pentru 36-40 de prajiturele, fiecare avand aproximativ 85 de calorii.
Cerneti faina cu praf de copt, sare, scortisoara, espresso, cacao, piper si boia de ardei.
Cu mixerul frecati untul cu 150 gr zahar pana devine pufos.
Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati bine.
Adaugati ingredientele uscate cernute si incorporati.
Inveliti aluatul obtinut in folie alimentara si dati la rece 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt.
Puneti zaharul ramas (50 grame) intr-un castronel.
Rulati intre palme o bucatica de aluat de marimea unei nuci.
Apasati biluta cu degetul in mijloc pentru a face o adancitura si puneti in ea cate 4 fulgi de ciocolata.
Modelati aluatul in jurul ciocolatei si apasati pentru a o "sigila" inauntru.
Dati biluta de aluat prin zahar si puneti-o in tava.
Continuati la fel cu restul aluatului.
Dati la cuptor 8 minute.
Aveti grija sa nu coaceti excesiv! Aceste prajiturele sunt perfecte cand sunt inca putin umede in mijloc.
Foto: Flickr
Pofta buna!