Site coolinaria.ro

Supa de conopida cu ceapa


Pe langa toppingul de bacon si ceapa verde, puteti completa supa, dupa gust, cu branza rasa, smantana si chiar broccoli.

Supa de conopida cu ceapa

Ingrediente:
  • 1 conopida, taiata buchetele
  • ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata in patru
  • 1 capatana usturoi (intreaga, necuratata, cu fundul taiat)
  • sare si piper
  • 1 L supa de pui sau vita
  • topping de bacon si ceapa verde
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Intr-o tava de copt medie, amestecati buchetelele de conopida cu ulei de masline.
Adaugati sferurile de ceapa.
Puneti capatana de usturoi in mijloc, cu partea taiata in sus.
Stropiti usturoiul cu putin ulei si asezonati toata tava cu sare si piper.

Dati la cuptor 50 de minute, pana se inmoaie conopida si usturoiul.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 10-15 minute.
Dupa ce se mai raceste, scoateti cateii de usturoi din coaja si adaugati-i in amestecul de conopida cu ceapa.

Puneti jumatate din mixul de legume coapte in blender.
Adaugati jumatate din cantitatea de supa si pasati pana ajunge la consistenta dorita.
Repetati procesul pentru restul de legume si supa.

Reincalziti supa crema obtinuta si serviti-o cu topping-urile preferate.

Foto: Flickr


Pofta buna!