Site coolinaria.ro

Tort cu fructe


Stiu ca tii la silueta si nu vreau sa-ti fac rau, dar consider ca desertul pe care ti-l voi prezenta in cele ce urmeaza nu este chiar atat de periculos pentru talia ta - asta in cazul in care nu-l consumi tot odata.
Este un desert foarte usor de preparat, care nu necesita coacere si nici prea mult timp in bucatarie.

Tort cu fructe

Ingrediente:
  • 450g iaurt
  • 500g frisca
  • 2 plicuri de gelatina
  • 150g piscoturi de sampanie
  • 3 portocale
  • 2 banane
  • 2 kiwi
  • o cutie de compot de ananas
Mod de preparare:
Taie bananele, doua dintre portocale si feliile de ananas din compot cubulete. Foloseste zeama de compot pentru a dizolva gelatina. Portocala ramasa si cele 2 kiwi taie-le felii rotunde.

Amesteca frisca, iaurtul, zaharul si cubuletele de fructe. Adauga gelatina lichida si incorporeaza totul cu grija, pana obtii o compozitie omogena. Pregateste un vas rotund pe care sa il tapetezi cu folie. Asaza pe fundul vasului rondelele de portocala, iar pe pereti feliile de kiwi. Toarna cu grija compozitia, fara sa deranjezi pe cat posibil decorul din fructe. Deasupra pune piscoturile astfel incat sa acoperi bine toata suprafata. Lasa-l la rece pentru restul zilei. A doua zi pregateste o tava frumoasa si rastoarna cu grija tortul. Felicitari! Ai realizat un tort minunat!


Pofta buna!