Site coolinaria.ro

Paste cu rucola si lamaie


Cantitatile date sunt pentru 4-6 portii de paste aromate absolut delicioase.

Paste cu rucola si lamaie

Ingrediente:
  • 90 gr firimituri de paine
  • 120 ml ulei de masline
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 3 catei de usturoi, feliati subtire
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lamaie - zeama si coaja rasa
  • 450 gr spaghete subtiri
  • 120 gr rucola baby
  • parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, amestecati firimiturile cu 30 ml ulei si rumeniti la foc mediu 10 minute.
Asezonati cu sare si piper si transferati intr-un castronel.

In aceeasi tigaie, incingeti uleiul ramas la foc mediu.
Adaugati usturoiul si fulgii de ardei iute si lasati pe foc 10-12 minute sa se infuzeze uleiul.
Asezonati cu sare si piper.
Adaugati coaja rasa de lamaie, amestecati si luati de pe foc.

Aduceti la fierbere o oala mare de apa cu sare.
Adaugati pastele si fierbetiu-le 3-4 minute sau pana devin al dente.
Scurgeti bine pastele si transferati-le intr-un castron.
Adaugati imediat rucola, uleiul infuzat cu usturoi si firimiturile rumenite.
Amestecati usor cu un cleste de bucatarie.
Impartiti pastele in farfurii, stropiti-le cu zeama de lamaie si presarati parmezan ras.

Foto: Flickr


Pofta buna!