Site coolinaria.ro

Jeleu de mango cu ananas


Puteti folosi orice alt compot in locul celui de ananas, iar includerea fructelor din compot este optionala.

Jeleu de mango cu ananas

Ingrediente:
  • 125 ml zeama compot de ananas
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite gelatina praf
  • 250 ml suc de mango
  • ananas din conserva
  • pomelo, pentru decor
Mod de preparare:
Puneti zeama de ananas intr-un castronel si amestecati in ea zaharul pudra.
Presarati deasupra gelatina si lasati deoparte 5 minute sa se hidrateze.

Puneti castronelul intr-o oala si turnati apa in oala pana ajunge la 2-3 cm de buza castronului.
Puneti oala pe foc mediu spre tare si amestecati siropul in continuu pana se dizolva zaharul si gelatina si obtineti o compozitie omogena.
Luati oala de pe foc si scoateti cu grija castronelul cu sirop (eventual, asteptati 10 minute sa se mai raceasca, sa fie mai usor de scos).

Turnati siropul peste sucul de manfo si amestecati bine.
Turnati amestecul in 4 vase ramekin pana la 3/4 din inaltime.
Adaugati bucati de ananas din compot si dati la rece 4 ore.

Presarati cu bucatele de pomelo inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!