Site coolinaria.ro

Somon cu ceai verde


Aceasta reteta inspirata de Jamie Oliver se serveste cu garnitura de orez Basmati si broccoli, alaturi de sferturi de lamaie sau lime.

Somon cu ceai verde

Ingrediente:
  • 2 fileuri mici de somon, cu piele
  • 45 ml sos de soia
  • 1 lingurita cu varf frunze de ceai verde maruntite
  • 2 lingurite seminte de coriandru
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Curatati fileurile de solzi si spalati-le sub jet de apa rece.
Tamponati cu prosoape de hartie si marinati o ora in sos de soia, intr-un loc racoros.

Incingeti o tigaie cu putin ulei de masline.
Amestecati si pisati intr-un mojar semintele de coriandru cu frunzele de ceai verde, sare si piper si presarati pudra rezultata pe o farfurie.
Scoateti somonul din marinata si dati-l prin amestecul de condimente din farfurie, pana se acopera uniform.

Puneti fileurile de somon in tigaie, cu pielea in jos si prajiti-le 5 minute. Aveti grija sa nu se lipeasca de tigaie.
Dupa ce trec cele 5 minute, prajiti somonul pe toate celelalte 3 parti, aprox. 1 minut pe fiecare parte.
Scoateti fileurile din tigaie si asezati-le cu grija pe un tocator, cu pielea in jos.
Cu un cutit bine ascutit, indepartati pielea si puneti-o inapoi in tigaie, cu partea moale in jos.
Apasati-o usor cu o spatula, ca sa se incinga bine si sa devina crocanta.
Feliati pielea in bucatele de aprox. 2,5 cm si ornati cu ea garnitura de orez.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!