Aceasta reteta inspirata de Jamie Oliver se serveste cu garnitura de orez Basmati si broccoli, alaturi de sferturi de lamaie sau lime.
Curatati fileurile de solzi si spalati-le sub jet de apa rece.
Tamponati cu prosoape de hartie si marinati o ora in sos de soia, intr-un loc racoros.
Incingeti o tigaie cu putin ulei de masline.
Amestecati si pisati intr-un mojar semintele de coriandru cu frunzele de ceai verde, sare si piper si presarati pudra rezultata pe o farfurie.
Scoateti somonul din marinata si dati-l prin amestecul de condimente din farfurie, pana se acopera uniform.
Puneti fileurile de somon in tigaie, cu pielea in jos si prajiti-le 5 minute. Aveti grija sa nu se lipeasca de tigaie.
Dupa ce trec cele 5 minute, prajiti somonul pe toate celelalte 3 parti, aprox. 1 minut pe fiecare parte.
Scoateti fileurile din tigaie si asezati-le cu grija pe un tocator, cu pielea in jos.
Cu un cutit bine ascutit, indepartati pielea si puneti-o inapoi in tigaie, cu partea moale in jos.
Apasati-o usor cu o spatula, ca sa se incinga bine si sa devina crocanta.
Feliati pielea in bucatele de aprox. 2,5 cm si ornati cu ea garnitura de orez.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!