Sosul de vitel poate fi preparat in avans si se pastreaza la rece peste noapte, acoperit. Il reincalziti inainte de a servi pastele.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca.
Adaugati ceapa tocata si usturoiul si gatiti la foc mediu spre tare, amestecand des, aprox. 5 minute, pana se inmoaie.
Adaugati carnea de vitel, asezonati cu sare si piper si mariti flacara.
Amestecati des pe foc, pana ce se rumeneste carnea si se evapora tot lichidul, aprox. 8 minute.
Adaugati in tigaie vinul alb si fierbeti foc mare pana se evapora aproape complet, aprox. 5 minute.
Adaugati supa de pui, cimbru, rozmarin si capere si fierbeti inabusit la foc mediu pana scade la jumatate, aprox. 10 minute.
Intre timp, fierbeti pastele in apa cu sare pana devin al dente.
Scurgeti bine pastele si adaugati-le in tigaie, impreuna cu parmezan, patrunjel tocat si unt.
Gatiti la foc mediu, amestecand des, pana ce sosul se ingroasa si devine cremos, 1-2 minute.
Transferati pe farfurii si serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!