Site coolinaria.ro

Tarta cu unt de arahide si frisca


Incercati acest desert fara coacere, inspirat dintr-o reteta a Marthei Stewart! Cantitatile sunt date pentru o tarta cu diametrul de 23 cm.

Tarta cu unt de arahide si frisca

Ingrediente:
  • Pentru crusta:
  • 185 gr biscuiti graham
  • 85 gr unt nesarat, topit
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 415 ml smantana pt frisca, impartita
  • 250 gr unt de arahide
  • 170 gr crema de branza, moale
  • 80 ml + 30 ml lapte condensat indulcit
Mod de preparare:
Macinati biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga, cu sucitorul, pana ce nu mai raman bucatele.
Adaugati untul topit peste biscuiti si amestecati bine.
Puneti amestecul intr-o forma de tarta cu fund detasabil si apasati-l bine pe fundul si pe peretii formei.
Puneti forma de tarta in congelator cat timp pregatiti umplutura.

Amestecati in bolul mixerului, cu accesoriul paleta, urmatoarele ingrediente: unt de arahide, crema de branza moale si lapte condensat indulcit.
Mixari pana se omogenizeaza crema, dar nu exagerati, ca nu cumva sa se taie.
In alt castron, bateti 185 ml smantana pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati frisca obtinuta in amestecul cu unt de arahide si incorporati cu grija.

Scoateti din congelator forma de tarta si umpleti-o cu crema cu ajutorul unei linguri. Uniformizati.
Bateti smantana ramasa pana se formeaza varfuri tari si adaugati-o deasupra umpluturii.
Dati la rece minim 2 ore, sau peste noapte.

Foto: Flickr


Pofta buna!