Serviti o prajitura cu ciocolata neagra si whiskey, recomandata de New York Times.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de copt cu capacitatea de aprox. 2,5 litri.
Preincalziti cuptorul la 165 grade Celsius.
Topiti ciocolata la baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si lasati-o sa se raceasca.
Puneti pudra espresso si de cacao intr-o cana de masurat cu capacitatea de minim 500 ml si completati cu apa fierbinte (la fierbere) pana la 250 ml.
Amestecati sa se dizolve cafeaua si cacaoa.
Adaugati whiskey si sare si lasati sa se raceasca.
Mixati untul pana devine pufos.
Adaugati zaharul si continuati sa mixati pana se omogenizeaza.
Adaugati ouale, unul cate unul si continuati sa mixati.
Incorporati apoi cu mixerul si esenta de vanilie, bicarbonatul de sodiu si ciocolata topita.
La viteza mica, mixati in compozitie o treime din amestecul cu whiskey.
Dupa ce se absoarbe lichidul, adaugati 125 grame faina si continuati sa mixati.
Adaugati inca o treime din whisky, apoi restul de faina si la final restul de whiskey.
Puneti aluatul obtinut in forma de copt si nivelati.
Dati la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, aprox. 1 ora.
Transferati prajitura pe un gratar si scoateti-o din forma dupa 15 minute.
Stropiti prajitura calda cu whiskey.
Lasati sa se raceasca de tot si serviti-o pudrata cu zahar.
Foto: Flickr
Pofta buna!