Site coolinaria.ro

Sangria cu portocale


Cantitatile date sunt pentru 6 pahare de sangria dulce si aromata.

Sangria cu portocale

Ingrediente:
  • 1 portocala
  • 50 gr zahar
  • 500 ml suc de portocale (preferabl, proaspat stors)
  • 1 L vin rosu sec
  • 125 ml Cointreau
Mod de preparare:
Taiati portocala in doua.
Curatati fasii subtiri de coaja de la una din jumatati, fara sa luati si din stratul alb, amar, de dedesubt.
Feliati cealalta jumatate, pentru decor.

Intr-un castron, zdrobiti cu o lingura zaharul in coaja de portocala, pentru ca uleiul eliberat de aceasta sa fie absorbit de zahar.
Adaugati suc de portocale, vin si Cointreau si amestecati.
Acoperiti si dati la rece 15 minute.

Strecurati bautura si dati-o din nou la rece.
Serviti cu gheata si felii de portocala.

Foto: Flickr


Pofta buna!