Mini-tartele preparate in casa sunt deserturi delicioase, pe care le puteti umple cu ce crema doriti.
Frecati untul cu zaharul intr-un castron mare.
Adaugati migdalele, esenta de migdale, oul si mare parte din faina si mixati.
Rasturnati aluatul obtinut pe blatul de bucatarie si framantati cu faina ramasa.
Impartiti aluatul in doua, inveliti ambele bucati in folie alimentara si dati la rece minim o ora.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intindeti aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, pana la aprox. 6 mm grosime.
Decupati aluatul pe dimensiunea formelor de mini-tarta pe care le aveti si apasati discurile de aluat in formele neunse.
Coaceti-le in mijlocul cuptorului 10-12 minute, pana se rumenesc usor pe margini.
Scoateti-le din cuptor si, imediat, si din forme.
Serviti-le umplute cu crema preferata sau frisca si gem.
Foto: Flickr
Pofta buna!