Reteta clasica de hummus, de incercat macar o data cu paine prajita sau legume proaspete: morcovi, castraveti, telina, ardei gras...
Lasati nautul la inmuiat peste noapte.
A doua zi, scurgeti nautul si clatiti-l in cateva ape.
Fierbeti nautul la foc mediu, fara capac, pana se inmoaie, aprox. 2 ore, spumand din cand in cand.
Cand boabele de naut se inmoaie, intindeti-le pe un platou sa se raceasca.
Curatati usturoiul, tocati-l grosier si puneti-l in blender impreuna cu pasta de susan, zeama de lamaie si apa.
Pasati pana se omogenizeaza.
Adaugati nautul racit si boia de ardei.
Pasati pana ajunge la consistenta dorita, iar daca este prea gros, mai adaugati apa.
La final, asezonati cu sare.
Puneti hummusul intr-un castronel si ornati cu patrunjel tocat.
Foto: Flickr
Pofta buna!