Daca nu aveti aparat pentru gofre sau forme din silicon speciale, puteti prepara acest desert si intr-o tigaie grill obisnuita.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius, ca sa puteti pastra gofrele la cald pana le preparati pe toate.
Incingeti bine tigaia grill.
Bateti ouale cu lapte batut intr-un castron mare.
Cerneti in amestec faina cu sare. Daca nu aveti faina cu agent de crestere incorporat, adaugati praf de copt.
Incorporati untul moale in compozitie, fara sa amestecati excesiv.
Adaugati zaharul si esenta de vanilie si omogenizati.
Ungeti tigaia cu unt si turnati imediat aluat in tigaie, ca si cum ati prepara clatite.
Gatiti pe o parte pana se rumeneste, apoi intoarceti gofra cu o spatula mare si gatiti-o tot atatea minute si pe cealalta parte.
Pastrati gofrele la cald in cuptor pana terminati aluatul, dar nu unele peste altele, pentru ca vor "transpira".
Foto: Cookipedia
Pofta buna!