Site coolinaria.ro

Sardine in sos tomat


Daca va plac conservele de sardine in sos tomat, trebuie sa incercati neaparat si aceasta reteta cu sardine proaspete.

Sardine in sos tomat

Ingrediente:
  • 4 sardine mari (total 450 gr), curatate
  • 15 ml ulei
  • 60 gr ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 conserva rosii intregi
  • 1-2 ardei iuti, taiati in doua pe lungime
  • 15 ml sos de peste
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • apa
  • sferturi de lime
Mod de preparare:
Indepartati capul sardinelor si taiati aripioarele cu o foarfeca.
Taiati fiecare peste in bucati de 6-7 cm lungime.
Clatiti bine pestele, tamponati-l cu prosoape de hartie si lasati-l deoparte.

Incingeti uleiul la foc mediu intr-o tigaie adanca.
Adaugati ceapa si sotati-o 4-5 minute, pana se inmoaie si isi raspandeste aroma.
Adaugati usturoiul si mai lasati pe foc 30 de secunde.
Adaugati rosiile cu zeama din conserva, ardeii iuti, sosul de peste, zaharul si un praf de sare.
Aduceti la fierbere si gatiti 1-2 minute, sa se imbine aromele.

Adaugati bucatile de peste si intoarceti-le prin sosul de rosii format.
Adaugati apa cat sa acoperiti pestele.
Acoperiti tigaia, micsorati flacara si fierbeti inabusit 30 de minute.
La jumatatea timpului, intoarceti pestele cu ajutorul unui cleste sau cu 2 spatule.

Indepartati capacul si lasati sa fiarba pana ce sosul tomat scade la jumatate.
Opriti focul, acoperiti partial si lasati deoparte sa se raceasca.
Dati la rece peste noapte si reincalziti a doua zi la temperatura dorita (cald sau fierbinte).
Stropiti cu zeama de lime inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!