Site coolinaria.ro

Terci de ovaz cu mere


Pentru un desert sanatos, apelati la fulgi de ovaz, lapte, smantana light si mere, completate cu vanilie, miere si zahar brun.

Terci de ovaz cu mere

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 180 gr fulgi de ovaz
  • 750 ml lapte
  • 300 ml smantana light
  • 1 pastaie de vanilie (semintele razuite)
  • 2 mere rosii, fara cotor, feliate de 1 cm grosime
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri miere
Mod de preparare:
Puneti intr-o craticioara fulgii de ovaz, laptele, smantana, pastaia de vanilie si semintele razuite din ea.
Incalziti la foc mic spre mediu 10-15 minute, amestecand des, pana se inmoaie fulgii de ovaz si compozitia se ingroasa si devine cremoasa.
Mai puteti adauga putin lapte daca se ingroasa prea tare.

In alta craticioara, puneti feliile de mar cu zaharul brun si mierea.
Gatiti la foc mediu 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie merele si devin "lipicioase".
Impartiti terciul in 4 castronase, asezati deasupra felii de mar si stropiti cu siropul de miere si zahar brun ramas in craticioara.

Foto: Flickr


Pofta buna!