Site coolinaria.ro

Cod cu legume


Cantitatile date sunt pentru 2 portii de file de cod prajit, servit cu garnitura de legume la cuptor.

Cod cu legume

Ingrediente:
  • ulei de rapita
  • unt
  • 500 gr cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 250 gr praz, curatat si taiat bucatele de aprox. 5 cm
  • 400 gr ceapa rosie, curatata si taiata in 4
  • 4 capatani mici de usturoi
  • 2 ardei capia, taiati in 4
  • 2 buc. file de cod (aprox. 170 gr bucata), date usor prin faina
  • 4 lingurite faina
  • 2-3 lingurite boia de ardei iute
  • 300 ml supa de legume
  • 200 ml sherry
Mod de preparare:
Ungeti o tava de copt cu ulei si puneti-o in cuptor.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Adaugati bucatile de cartofi, praz, ceapa si usturoi.
Dupa 30 de minute, intoarceti legumele si adaugati ardeii capia.
Mai coaceti 15 minute, apoi intoarceti ardeii si mai lasati 15 minute la cuptor.

Intre timp, incingeti putin ulei si unt intr-o tigaie si prajiti pestele la foc mare 1 minut pe fiecare parte.
Scoateti pestele din tigaie si pastrati-l deoparte.
Micsorati flacara.
Adaugati faina si amestecati pe foc 4-5 minute, apoi adaugati boia de ardei.
Mai lasati pe foc maxim 30 de secunde - boia de ardei devine amara daca se incinge prea mult.
Adaugati supa si sherry.
Lasati pe foc 3 minute, sa se evapore alcoolul si sa scada putin sosul.
Puneti pestele inapoi in tigaie si lasati-l sa se patrunda cateva minute.

Asezati pestele pe farfurii si serviti cu legumele coapte (scoateti usturoiul din coaja).
Turnati deasupra sosul si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!