Cantitatile date sunt pentru 2 portii de file de cod prajit, servit cu garnitura de legume la cuptor.
Ungeti o tava de copt cu ulei si puneti-o in cuptor.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Adaugati bucatile de cartofi, praz, ceapa si usturoi.
Dupa 30 de minute, intoarceti legumele si adaugati ardeii capia.
Mai coaceti 15 minute, apoi intoarceti ardeii si mai lasati 15 minute la cuptor.
Intre timp, incingeti putin ulei si unt intr-o tigaie si prajiti pestele la foc mare 1 minut pe fiecare parte.
Scoateti pestele din tigaie si pastrati-l deoparte.
Micsorati flacara.
Adaugati faina si amestecati pe foc 4-5 minute, apoi adaugati boia de ardei.
Mai lasati pe foc maxim 30 de secunde - boia de ardei devine amara daca se incinge prea mult.
Adaugati supa si sherry.
Lasati pe foc 3 minute, sa se evapore alcoolul si sa scada putin sosul.
Puneti pestele inapoi in tigaie si lasati-l sa se patrunda cateva minute.
Asezati pestele pe farfurii si serviti cu legumele coapte (scoateti usturoiul din coaja).
Turnati deasupra sosul si serviti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!