Site coolinaria.ro

Paste Thermidor


Pentru acest deliciu de paste gratinate, se folosesc ingredientele retetei clasice de sos Thermidor (obtineti 2 portii).

Paste Thermidor

Ingrediente:
  • 200 gr paste
  • ulei de masline
  • Pentru sosul Thermidor:
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ceapa tocata fin
  • 3 linguri tarhon proaspat tocat
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 275 ml lapte integral
  • 60 ml sherry sec
  • 25 gr faina
  • sare si piper negru
  • un praf de boia de ardei
  • un praf de mustar pudra
  • 5 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul, cu rezistenta pornita (grill).
Fierbeti pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Scurgeti bine pastele si stropiti-le cu putin ulei de masline.
Amestecati bine, sa nu se lipeasca intre ele.

Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie si sotati ceapa pana devine translucida.
Adaugati faina si amestecati.
Adaugati treptat lapte si amestecati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.
Adaugati patrunjel si tarhon.
Adaugati sherry si condimente, asezonand dupa gust.
Adaugati untul ramas si jumatate din cantitatea de branza si amestecati bine.
Adaugati pastele fierte si amestecati.
Transferati compozitia intr-o tava de copt unsa.
Presarati cu branza ramasa si rumeniti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!