Pentru acest deliciu de paste gratinate, se folosesc ingredientele retetei clasice de sos Thermidor (obtineti 2 portii).
Preincalziti cuptorul, cu rezistenta pornita (grill).
Fierbeti pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Scurgeti bine pastele si stropiti-le cu putin ulei de masline.
Amestecati bine, sa nu se lipeasca intre ele.
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie si sotati ceapa pana devine translucida.
Adaugati faina si amestecati.
Adaugati treptat lapte si amestecati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.
Adaugati patrunjel si tarhon.
Adaugati sherry si condimente, asezonand dupa gust.
Adaugati untul ramas si jumatate din cantitatea de branza si amestecati bine.
Adaugati pastele fierte si amestecati.
Transferati compozitia intr-o tava de copt unsa.
Presarati cu branza ramasa si rumeniti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!