Site coolinaria.ro

Tarta cu carne si legume


Zilele trecute imi era pofta de pizza, dar nu as fi cheltuit bani in oras sa o cumpar din magazin si nici nu aveam dispozitia necesara de aluat dospit. Asa ca mi-a trecut prin minte sa pregatesc o tarta cu carne si legume, foarte asemanatoare la gust cu pizza, dar mult mai rapida.

Tarta cu carne si legume

Ingrediente:
  • 250g faina
  • 125g unt rece
  • 1 ou
  • 2 linguri apa rece
  • 1 praf sare
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei rosu si unul verde
  • 200g sunca presata de pui
  • 3 cremvusti de pui
  • 2 linguri de porumb boabe din conserva
  • 2 rosii
  • 200g cascaval ras
  • o cutie mica de smantana
  • 2 oua
  • oregano si busuoic
Mod de preparare:
Pentru aluat amesteci toate ingrediente pana se formeaza o compozitie omogena, care se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire. Nu uita ca, atunci cand aluatul se mai lipeste de degete sa mai adaugi faina. Tapetezi o tava cu unt si faina si asezi foaia de aluat in ea. intepi din loc in loc foaia cu o furculita.

Calesti in putin unt ceapa si ardeii taiati pestisori pana se inmoaie. Tai sunca si cremvusii felioare subtiri. Peste adaugi ceapa, ardeii si porumbul. Tai rosiile felii si le asezi peste legume, presarand putin oregano si busuioc. Bati ouale si le amesteci cu smantana. Peste rosii pui cascavalul ras, apoi smantana si oul si dai la cuptor aproximativ 50 de minute.


Pofta buna!