Site coolinaria.ro

Biscuiti cosulet


Serviti salata de fructe, crema sau inghetata in cosulete din aluat de biscuiti!

Biscuiti cosulet

Ingrediente:
  • Pentru 12 cosulete dulci:
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 230 gr unt nesarat, moale
  • 300 gr zahar tos
  • 7-8 ml esenta de vanilie
  • 2-3 ml esenta de migdale
  • ulei vegetal pentru tava
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Pulverizati ulei vegetal pe dosul tavii de copt (in relief).

Intr-un castron mediu, amestecati faina cu sare.
Intr-un castron mare, mixati untul cu zaharul pana devine pufos.
Adaugati oul si cele 2 esente si omogenizati cu mixerul.
Adaugati amestecul de faina peste cel de unt, cate o cana odata, mixand dupa fiecare adaugare, pana obtineti un aluat omogen.

Intindeti aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, pana la 3 mm grosime.
Decupati discuri de aluat cu diametrul de aprox. 12 cm.
Modelati discurile de aluat pe protuberantele de pe dosul tavii, apasand usor.

Coaceti 11-13 minute sau pana se intaresc si se rumenesc cosuletele.
Lasati sa se raceasca pe un gratar 10 minute, dupa care desprindeti cu grija cosuletele de tava.
Lasati-le sa se raceasca de tot.
Spalati si uscati bine tava, pulverizati-o din nou cu ulei si repetati cu aluatul ramas.


Pofta buna!