Site coolinaria.ro

Pachetele cu somon fume


Servite ca aperitiv sau ca fel principal light, aceste castronele de somon afumat umplute cu branza feta si orez sunt delicioase, in ciuda aspectului.

Pachetele cu somon fume

Ingrediente:
  • 175 orez basmati
  • 350 gr somon fume (8 feliute)
  • 1 castravete mic (10 cm), curatat si tocat fin
  • 6 rosii cherry, taiate in 4
  • 30 ml maioneza
  • 10 ml zeama de lime
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 225 gr branza feta, maruntita
  • sare si piper negru
Mod de preparare:
Spalati bine orezul sub jet de apa rece si puneti-l la fiert intr-o oala suficient de mare.
Aduceti la fierbere si lasati sa se gateasca 12-15 minute.
Scurgeti bine si lasati sa se raceasca.
Tapetati cu folie alimentara 4 vase ramekin.
Puneti in fiecare vas ramekin cate 2 fasii de somon, pastrand resturile pe post de capacel.
Amestecati bine intr-un castron maioneza, zeama de lime, patrunjelul, orezul, castravetele, branza feta si rosiile cherry.
Asezonati cu sare si piper si puneti compozitia in vase, cu ajutorul unei linguri.
Acoperiti complet umplutura cu bucatele de somon.
Dati la rece 30 de minute.
Rasturnati pe farfurioare si indepartati folia alimentara.
Serviti cu amestecul de orez ramas.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!