Site coolinaria.ro

Miel dulce acrisor


Acest preparat cu influente orientale se poate servi cu orez simplu sau spaghete, iar carnea de miel se poate inlocui cu rata sau iepure.

Miel dulce acrisor

Ingrediente:
  • 1 ceapa mare, curatata si feliata subtire
  • 75 ml ulei de masline
  • 75 ml lapte integral
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 kg spata de miel, taiata cubulete
  • 125 ml otet din vin alb (de buna calitate)
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri zahar tos
  • 6 frunze de busuioc, tocate grosier
Mod de preparare:
Incingeti 35 ml de ulei intr-o tigaie adanca, sotati ceapa pana se rumeneste si pastrati-o deoparte.
Intre timp, amestecati laptele cu pasta de tomate.
Rumeniti carnea de miel in uleiul ramas.
Asezonati carnea cu putina sare, adaugati ceapa inapoi in tigaie si turnati amestecul de lapte cu pasta de tomate.
Ca sa nu iasa prea uscata mancarea, puteti adauga si cateva linguri de apa.
Fierbeti inabusit o ora.
Adaugati otet, zahar si piper negru si mai lasati pe foc 15 minute.
Tocati busuiocul si adaugati-l chiar inainte de a servi.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!