Bogata in fier, grasimi sanatoase si carbohidrati complecsi, aceasta reteta poate acomoda verdeturile de sezon preferate. Se serveste calduta sau rece.
Puneti bulgurul intr-un castron mare si turnati peste el 750 ml apa fierbinte.
Acoperiti si lasati asa 20-30 de minute sa se inmoaie.
Scurgeti si lasati deoparte.
Intre timp, incingeti 15 ml ulei intr-o tigaie la foc mediu.
Adaugati 2 catei de usturoi zdrobiti si lasati sa se gateasca 1 minut.
Adaugati sparanghelul si 125 ml apa.
Acoperiti si lasati pe foc 5-6 minute.
Adaugati spanac si lasati pe foc 3-4 minute, amestecand din cand in cand cu un cleste.
Asezonati cu sare, dupa gust.
Amestecati intr-un castronel 60 ml ulei de masline cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si 1 catel de usturoi zdrobit.
Asezonati cu sare si piper.
Incorporati amestecul de spanac si sparanghel in bulgurul umflat.
Adaugati miez de nuca, busuioc, menta si mixul de ulei de masline si amestecati.
Foto: Flickr
Pofta buna!