Burgeri de fasole cu ovaz
Incercati acesti burgeri vegetarieni consistenti si veti vedea ca nu simtiti lipsa carnii.
Ingrediente:
- 425 gr fasole neagra din conserva, scursa si clatita
- 400 gr rosii cubulete din conserva
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 2 cepe verzi, tocate
- 100 gr morcovi rasi
- 50 gr patrunjel tocat
- 200 gr fulgi de ovaz
- 8 chifle
- maioneza cu lamaie, usturoi si patrunjel
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Procesati in robotul de bucatarie: fasolea, rosiile, usturoiul, pudra de ceapa, ceapa verde, morcovii si patrunjelul.
Incorporati in amestec fulgii de ovaz si modelati compozitia sub forma de chiftele plate.
Puneti chiftelele pe o tava de cuptor.
Dati la cuptor 10 minute, dupa care porniti rezistenta (functia grill / rotiserie) si mai lasati 2 minute.
Serviti burgerii in chifle taiate pe din doua, cu sosul preferat (se recomanda maioneza cu lamaie, usturoi si patrunjel).
Foto: Flickr
Pofta buna!