Site coolinaria.ro

Crochete de pui picante


In loc sa le comandati de la fast-food, mai bine le pregatiti acasa!

Crochete de pui picante

Ingrediente:
  • 500 gr piept de pui, taiat cubulete
  • 250 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 150 gr pesmet
  • 60 gr faina
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • sare, dupa gust
  • ulei vegetal, pentru prajit
Mod de preparare:
Puneti bucatile de pui intr-un vas suficient de mare si adaugati peste ele lapte batut, 1/4 lingurita piper si sare dupa gust.
Acoperiti si lasati sa se marineze la rece 1 ora sau chiar peste noapte, dar nu mai mult de 12 ore.
Daca lasati puiul peste noapte in frigider, scoateti-l cu 30 de minute inainte de a va apuca de gatit.

Intr-un castron, bateti oul cu piper, 1/4 lingurita boia de ardei si sare dupa gust. Lasati deoparte.
Puneti faina pe o farfurie intinsa.
Pe o alta farfurie, puneti pesmet, putin piper, restul de boia de ardei, parmezan si sare.

Scoateti bucatile de pui una cate una din marinata si dati-le prin faina, apoi prin ou batut si la final prin amestecul de pesmet.
Incingeti ulei intr-o tigaie adanca la foc mediu.
Puneti la prajit cateva crochete deodata, ca sa nu aglomerati tigaia.
Prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana incep sa se rumeneasca.
Scurgeti-le pe prosoape de hartie si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!