Coltunasi cu nuci si branza
Cumparati aluatul gata facut si umpleti-l cu mozzarella, branza cu mucegai albastru, masline si miez de nuca.
Ingrediente:
- aluat pentru coltunasi (12 discuri)
- 115 gr branza Roquefort maruntita
- 80 gr mozzarella, rasa
- 50 gr masline negre, fara samburi, tocate fin
- 3 linguri miez de nuca, maruntit
- sare si piper, dupa gust
- 1 ou batut
- 1 ceasca apa
- faina
- zahar pudra (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Amestecati cele 2 tipuri de branza cu masline, miez de nuca, sare si piper.
Puneti cate o lingura din aceasta umplutura in mijlocul fiecarui disc de aluat.
Umeziti jumatatea de sus a discului de aluat cu aratatorul inmuiat in ceasca de apa.
Pliati si sigilati marginile prin apasare, apoi cu ajutorul unei furculite.
Puneti coltunasii formati pe o tava de copt tapetata cu faina, la distanta de 2-3 cm.
Ungeti-i cu ou batut si dati la cuptor 15-20 de minute, pana se rumenesc.
Pudrati cu zahar si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!