Site coolinaria.ro

Choux aperitiv cu lamaie si patrunjel


O masa festiva desavarsita se recunoaste in primul rand dupa aperitive.
Incercati aceasta reteta a Marthei Stewart pentru a va impresiona invitatii.

Choux aperitiv cu lamaie si patrunjel

Ingrediente:
  • 85 gr unt nesarat
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • 95 gr faina
  • 5 oua mari
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 cepe verzi, tocate fin
  • 3 linguri patrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Aduceti la fierbere 250 ml apa cu unt, sar si boia de ardei, pana se topeste untul.
Luati de pe foc, adaugati faina si amestecati.
Puneti inapoi pe foc si amestecati continuu pana se incheaga compozitia, aprox. 2 minute.

Luati de pe foc si, cu o lingura de lemn, bateti in compozitie 4 oua, unul cate unul, pana se omogenizeaza.
Adaugati zeama de lamaie, ceapa verde si patrunjel si amestecati.
Transferati aluatul obtinut intr-o punga pentru ornat si spritati choux-uri de aprox. 2-3 cm diametru intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Bateti oul ramas cu 1 lingurita de apa si ungeti bilutele de aluat.
Dati la cuptor pana se rumenesc usor, aprox. 20 de minute.
Serviti-le imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!