Site coolinaria.ro

Paine cu nuca si miere


Serviti aceasta paine de casa cat e calda, unsa cu unt, sau combinati-o cu branza si felii de para.

Paine cu nuca si miere

Ingrediente:
  • 100 gr miez de nuca
  • 100 gr miere
  • 250 gr faina integrala
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius si ungeti cu ulei o tava.

Impartiti miezul de nuca in 2 gramajoare aproximativ egale.
Macinati jumatate din cantitate in robotul de bucatarie pana devine fin.
Rupeti in bucatele miezul de nuca ramas.
Puneti mierea intr-o craticioara cu 150 ml apa si incalziti usor pana se dizolva.

Puneti faina, praful de copt, sarea si miezul de nuca (macinat si bucati) intr-un castron mare si amestecati.
Turnati siropul de miere si amestecati pana obtineti un aluat usor inchegat - nu framantati si nu amestecati excesiv!
Rasturnati aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si dati-i forma de paine rotunda.
Puneti painea in tava unsa a cuptorului si crestati o cruce adanca, pana aproape de baza.

Coaceti 30-40 de minute, pana creste uniform si se rumeneste.
Scoateti-o din cuptor si lasati-o deoparte putin sa se mai raceasca inainte de a o servi, dar trebuie consumata in maxim 24 de ore!

Foto: Flickr


Pofta buna!